WAAROM KIEZEN VOOR EEN ERKENDE ASSISTENTIEWONING?

In Edegem, langs de Prins Boudewijnlaan, verrijst stilaan een gloednieuwe woonwijk. Elysia Park is gelegen in en rond een groot nieuw park en voorzien van fiets- en wandelpaden, vlakbij de grote Carrefour supermarkt, het centrum van Edegem en het park van Hof ter Linden. Op de site van Elysia Park vind je ruime nieuwbouwappartementen met 1 tot 4 slaapkamers, maar tevens ook erkende assistentiewoningen, elk voorzien van grote zonneterrassen. Het zijn net die assistentiewoningen die een woordje uitleg vragen.

WAT IS EEN ERKENDE ASSISTENTIEWONING?


Een erkende assistentiewoning is een volwaardig en afgewerkt appartement met 1 of 2 slaapkamers, een ruime woonkamer, volledig ingerichte keuken en hedendaagse badkamer. Er wordt veel aandacht besteed aan de vlotte toegankelijkheid van alle ruimtes, onder andere dankzij de brede gangen en deuren, een ruime lift en drempelluwe overgangen naar het terras. De badkamer is bovendien voorzien van antislipvloer en inloopdouche. Dit extra comfort zorgt ervoor dat je levenslang in je eigen appartement kan blijven wonen. En indien je -vroeg of laat- toch zorg nodig hebt, zal deze geleverd worden op maat van je eigen levensstijl in je vertrouwde omgeving. Dit complex van assistentiewoningen wordt bovendien uitgebaat door een erkende organisatie.
 

KAN JE HIER ZELFSTANDIG WONEN?

Wonen in een erkende assistentiewoning betekent sowieso zelfstandig wonen op je eigen ritme. Je richt je woning dus helemaal in naar eigen smaak en je maakt er een echte thuis van. Maar je kan rekenen op een aantal geruststellende garanties. Zo is elk appartement voorzien van een discreet noodoproepsysteem. Door een druk op de knop wordt uw oproep meteen beantwoord, 24/24u en 7/7. Er wordt door de erkende uitbater ook voorzien in crisiszorg (aangepaste zorg binnen de 30 min. in een noodsituatie) en in overbruggingszorg (wanneer je na de crisiszorg nog bijkomende zorg nodig hebt). Jij en je familie kunnen dus gerust zijn als er iets zou gebeuren. De bedoeling is vooral zorgeloos blijven genieten van het leven in je eigen appartement.

WAT ALS IK VRAGEN HEB ROND WONEN EN ZORG?


Deze vragen zullen zo snel mogelijk opgelost worden in functie van je eigen comfort. De uitbating van de erkende assistentiewoningen op Elysia Park is in handen van Meridia, een professionele speler met heel wat ervaring. Elke residentie heeft zijn eigen woonzorgassistent. Deze is minstens 15 uur per week fysiek aanwezig en steeds bereikbaar tijdens de kantooruren. De noodhulp geldt sowieso 24/7. Wens je bijstand bij je administratie, zoek je iemand die je boodschappen kan doen, wil je een poets- of strijkdienst, een klusjesman, kiné, kapper, apotheek,... de woonzorgassistent zal dit met plezier voor je regelen.
 

WAT MET MIJN VRIJE TIJD?

Effectief, je krijgt extra tijd vrij als je je grote woning of tuin niet meer hoeft te onderhouden, als je de zorg om je partner kan delen, ... Daarom worden er op regelmatige tijdstippen vrijblijvende activiteiten georganiseerd, in functie van en in samenspraak met de bewoners. Op deze manier is sociaal contact steeds laagdrempelig en makkelijk om nieuwe mensen te ontmoeten. Niets moet, maar alles kan. In het Grand café kan je natuurlijk ook je vrienden en familie ontmoeten, gezellig tafelen, een terrasje doen. Je kan heerlijk wandelen in de parktuin, genieten van het park van Hof ter Linden of Fort V. Maar geniet je graag van de rust in je eigen appartement of van het uitzicht op je terras, ook dat kan natuurlijk. Aan u de keuze.

KAN IEDEREEN IN EEN ERKENDE ASSISTENTIEWONING WONEN?


Erkende assistentiewoningen worden normaal voorzien voor 65-plussers. Iedereen van minstens 65 jaar oud, die zelfstandig wil en kan leven, maar in de (al dan niet nabije) toekomst best wat extra hulp of service zou kunnen gebruiken, kan een assistentiewoning in Elysia Park Silver bewonen. Als erkende groep van assistentiewoningen kan hier voor maximaal 25% van deze leeftijd worden afgeweken. Dus woont u met twee en is een van beide jonger dan 65 jaar, dan vormt dit geen enkel probleem.

 

WONEN OF (VER)HUREN ?

Je kan een erkende assistentiewoning kopen en er zelf gaan wonen of je kan deze natuurlijk ook gewoon huren. Meridia, uitbater van Elysia park Silver, verwel- komt met plezier de toekomstige huurder en ontzorgt hem op alle mogelijke facetten.

Een erkende assistentiewoning kan dus ook een goe- de investering zijn. Bij aankoop geniet je alvast van enkele fiscale voordelen zoals een verlaagd BTW ta- rief van 12% (ipv 21%) en vrijstelling van onroerende

voorheffing. Onze verkopers adviseren je hierin graag verder en bespreken graag in een persoonlijk gesprek de voorwaarden van de huurgarantie. Weet dat de vraag naar assistentiewoningen op een toplocatie (groene omgeving, grote terrassen en winkels in de buurt) nog steeds groeit en dat het aanbod, zeker in Edegem en omstreken, beperkt is.

WAAROM TWIJFELEN?


De meest gehoorde reactie die we ontvangen van mensen die de stap hebben gezet is ‘de beste beslissing ooit’! Ben je op zoek naar een kwalitatief en stijlvol appartement voorzien van alle comfort en gangbare normen, een appartement dat voorbereidt op levenslang wonen, service op maat (onderhoud, kapper, pedicure, ...), 24/24 noodhulp, sociale interactie,... dan is Elysia Park Silver echt iets voor jou. Hier kan je zorgeloos wonen zonder drempels, letterlijk en figuurlijk.

Elysia Park Silver telt 62 assistentiewoningen met 1 of 2 slaapkamers en grote zonneterrassen. De residentie is ingebed in een groter geheel van woonentiteiten voor jong en oud. Je ontmoet er spelende kinderen, werkende mensen en gepensioneerden die genieten van het park, de binnentuin, het Grand Café ... het leven zoals het is.

 

KAN IK TOCH EENS KOMEN KIJKEN?

Natuurlijk. Van harte welkom in ons modelappartement. Maak een afspraak met een van onze verkoopmedewerkers en loop er even binnen. Helm en veiligheidsschoenen zijn verplicht om de werf te betreden. We stellen deze graag ter beschikking.